Bel ons op: 06 51 52 98 43

Jazz & Wine Wijchen

Datum: 28-08-2016 van 13:00 tot 17:00

Locatie: Wijchen, Netherlands

Soort: Openbaar evenement

Opdrachtgever: Jazz & Wine Wijchen

 

OHY Sixty Seven - Winetruck - Events - Jazz & Winep 28 augustus isde HY Sixty Seven – Winetruck te vinden in de Burchtstraat te Wijchen! Kom proeven van Jazz, Wine & Kunst in het Gelderse Kasteeldorp Wijchen.

 

Bourgondisch genieten tijdens 3de editie Wijchens familie event

Op zondag 28 augustus zal het Gelderse Kasteeldorp Wijchen voor de derde keer in het teken staan van jazzmuziek, culinaire activiteiten en kunst. Het event trekt inmiddels bezoekers vanuit ver buiten de regio dankzij de gemoedelijke sfeer en gevarieerde activiteiten voor zowel volwassen als kinderen. Door het hele centrum treden jazzbands op, zijn er bijzondere wijn- en biersoorten te proeven en is er een Culinair Kinderavontuur. Voor de 44ste keer wordt één van de grootste kunstmarkten van de regio georganiseerd, die zich vanuit de Kasteeltuin zal uitspreiden door alle straten van het sfeervolle centrum. Zo’n 90 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen hun werk tentoonstellen in Wijchen.

 

Waar men ook is in het centrum, overal zullen de klanken van funky jazzbands te horen zijn. Muziek is die dag een bepalend onderdeel van het gezellige straatleven.

 

Wine (en meer)
Naast een wijnroute en diverse wijnmasterclasses zal er een Bierproefstraat op de Sterreboschweg zijn. Op het Culinaire Proefplein worden luxe hapjes geserveerd en in samenwerking met de Lions zullen diverse horecagelegenheden proeverijen maken. De opbrengsten hiervan gaan naar Wijchense goede doelen.

 

Kunst
Er is een grote variëteit aan kunst te zien, van schilderijen en aquarellen tot keramiek en sieraden. Naast de grote expositie zullen er demonstraties zijn en kan men deelnemen aan artistieke workshops. Verder worden er te veilen 65 schilderijen getoond in de etalages van de winkels uit het depot van het Wijchense Gemeentekantoor. Deze zullen tot 10 oktober in de etalages te zien zijn.

 

Culinair Kinderavontuur
Een van de nieuwe belevingen tijdens Jazz, Wine & Kunst is het Culinair Kinderavontuur. Kinderen kunnen hier deelnemen aan gezonde workshops zoals “aardappel en groente poppetjes maken” en “gezonde traktaties maken”. Deze culinaire workshops voor alle jonge koks worden georganiseerd door de Marktpromenade in samenwerking met Lieks atelier en Workshop Wijchen.

 

Terug naar het overzicht