Bel ons op: 06 51 52 98 43

VIVE LA FRANCE 2017 – Hummelo

Begindatum: 08-07-2017 11:00

Einddatum: 09-05-2017 18:00

Locatie:

Soort: Brocante & Kunstmarkt

Opdrachtgever: Vive la France

 

Lustrum-editie van 6 tot en met 9 juli 2017

Alsof het Achterhoekse Hummelo even in zijn geheel is verplaatst naar de Auvergne, de Dordogne. de Var of een andere mooie streek in Frankrijk. Dát is de sfeer die de afgelopen jaren Vive la France zo bijzonder maakte. Het veelzijdige evenement is dit jaar voor de vijfde keer mee te beleven, van 6 tot en met 9 juli.

Bijna letterlijk rond de kerk komt de lustrumeditie van Vive la France tot leven in de fraai vernieuwde straten en pleintjes van Hummelo. Het Achterhoekse dorp is op zaterdag en zondag het domein van de voetganger, die alle tijd kan nemen voor de 150 kramen en stands, die er maximaal een plekje krijgen.
De combinatie van brocante-aanbieders, kunstenaars die werk tonen en verkopen en de streekmarkt met verantwoord lekker voedsel en hapjes maakt Vive la France 2017 tot een complete beleving. Tel daarbij de onverwachte straatacts die je tegenkomt, de terrasjes met muziek in Franse sfeer en je snapt waarom steeds meer bezoekers hier op af komen.

Grootste brocantemarkt:
Topaanbieders van brocante nemen een belangrijke plek in op de markt. In enkele jaren tijds is de Hummelose markt uitgegroeid tot een absolute trekpleister voor wie op zoek is naar authentieke, unieke en onverwachte brocante-artikelen. Vive la France staat bekend als een van de grootste brocantemarkten van het land, met veel gezelligheid en een kwalitatief hoogstaand aanbod.
Niet voor niets reist een groeiend aantal liefhebbers tijdig richting Hummelo om als eerste te kunnen rondneuzen in de elk jaar weer verrassende diversiteit aan antiek en brocante. Onder de vaste bezoekers inmiddels ook steeds meer enthousiastelingen uit omringende landen als Duitsland, België en Frankrijk!

Kunstmarkt:
De kunstmarkt is een niet weg te denken onderdeel van Vive la France. Dit deel van de markt concentreert zich rond de Dorpskerk, waar een grote verscheidenheid aan kunstuitingen is te zien: van schilderijen en textiele vormgeving tot glaskunst, sieraden en keramisch werk. Het kán de plek zijn waar je het al zo lang gezochte schilderij voor boven de bank treft, waarmee je de inrichting van de woonkamer helemaal af maakt!

Streekproducten:
De markt wordt gecompleteerd door producenten van streekproducten, die hun lekkerste en gezondste aanbod aanbieden en laten proeven. Van jammen en sappen tot wijn, fruit, honing en hedendaagse of juist ouderwetse vleesproducten.
Ook de restaurateurs laten zich niet onbetuigd. Behalve uitrusten kan op de diverse terrassen ook genoten worden van koele versnaperingen en culinaire hoogstandjes, als het even kan ook in Franse sfeer.

Concert Alderliefste
De lustrum-editie van Vive la France kent enkele vernieuwingen in het programma. Speciaal vanwege het 5-jarig bestaan is op zaterdagavond een programma met onder meer een optreden van de band Alderliefste. Ze hebben een warme band met de Franse taal, die in diverse nummers gecombineerd wordt met het Nederlands. Ze scoorden daarmee onder meer de hits met Laat me / Vivre, Une belle histoire / Een mooi verhaal.

Nieuw: wielercriterium
In de maand van de Tour de France is een Frans evenement niet compleet zonder wielerwedstrijd. De Tour d’Hummelo op donderdag 6 juli kent een nieuwe opzet. De wielerronde is een echt criterium geworden met een ronde van 1 kilometer in het dorp, die meerdere keren wordt afgelegd. De jeugd strijdt in de Dikke Banden Race, het Open Kampioenschap van Hummelo wordt in 3 rondes gereden op gewone fietsen. Daarna is het de beurt aan licentiehouder BC/Recreanten en A-rijders/semi-professionals.

Parkeren
Ruim plaats voor parkeren is er aan de rand van het dorp. De parkeerplaatsen zijn te bereiken door de bewegwijzering te volgen. Parkeren is gratis.

Data en tijden
Tour d’Hummelo: donderdag 6 juli, vanaf 18.30.
Start A-rijders/semiprofs om 20.15 uur. Start vanaf de Dorpsstraat bij FF naar Steef. Inschrijving kost 5 euro en kan ter plekke of vooraf op vive-la-france.nl.

Brocantemarkt en Kunstmarkt: zaterdag 8 en zondag 9 juli, van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree op zaterdag en zondag: 3,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben vrij toegang.

Jubileumprogramma: zaterdag 8 juli, 20.00 uur.
Met optreden van Alderliefste voor het terras van de Gouden Karper.

Parkeren: alle dagen gratis. Volg verwijsborden naar parkeerlocaties.

 

Terug naar het overzicht