Bel ons op: 06 51 52 98 43

Back 2 the Eighties!

 
 

Yep, ik ben een jaren 80 kind. Uren lang buutvrij spelen op het schoolplein, met kapotte knieën en vieze kleren thuiskomen en je ouders wisten eigenlijk niet waar je was na school, maar je moest vóór, lees VÓÓR het eten thuis zijn (want anders zwaaide er wat :). Dat was dus om 18.00. Als je niet buiten speelde verveelde je je kapot want er waren geen ipads, mobieltjes, gamecomputers en op tv had je alleen testbeeld.

 

Wat ik me ook nog goed herinner is dat je op vrijdagavond 20.00 gedoucht en met je pyjama aan op de bank zat te wachten op de showbizz quiz met Ron Brandsteder of de playbackshow. Met een bakje chips, snoep en een glaasje cola en dat was in die tijd echt geen Light. ADHD bestond toen nog niet. Ook heel stil te zijn omdat je anders naar bed werd gestuurd. (Tegenwoordig is t andersom..)

  

De lekkernijen die je ouders in het weekend op tafel hadden: chips met zelfgemaakte dipsaus uit een zakje van Duyvis. En af en toe melbatoast met selderij salade, filet americain, brie en paturain. Op visite, met oud&nieuw of andere feestelijkheden zat je allemaal in een kring in de kamer en stonden er op de salontafel schaaltjes met nootjes, zoute sticks,  chips én met daarin ook een bakje gereserveerd voor sigaretten voor de gasten en ging de gastvrouw rond met een bord vol plakjes leverworst, blokjes kaas met een zilveruitje, rolletjes boterhamworst met augurk en gevulde eieren.

 

Traktatiegekte

 

Tegenwoordig kun je hier toch echt niet meer mee aankomen! Met die jarentachtig hapjes… Zelfs voor de kindertraktaties op school zijn er speciale cursussen om elkaar de loef af te steken. Pinguïns van schuimzoenen, lieveheersbeestjes van babybelkaasjes, of fruit ‘tapas’ maken en dan vooral van suiker-gluten-kleur-geur- en smaakstof vrije producten… 

 
 Nu moet je om een beetje indruk te maken op je feestje toch wel  met overzeese ingewikkelde culinaire hoogstandjes komen en vooral GEZOND! Niet dat dit geen goede ontwikkeling is hoor, en ik doe er zelf ook graag aan mee. Je vindt mij altijd met mijn mond vol aan de hapjestafel, maar soms.. als ik vertwijfeld op een feestje sta met zo’n soort AH groentetuintje met groenten en eetbare bloemetjes in mijn handen (‘kun je dat bloempotje nou eten of niet??’) dan mis ik dat lekkere blokje kaas met een zilveruitje. 
 

Aangezien zo ongeveer alles uit de sixties, seventies & eighties z’n revival heeft gehad, begin ik maar eens met een eighties hapjes revival!


De HY’67 Retrohapjesplank! Een meterlange plank vol met lekkere eighties hapas!


* gevulde eieren

* blokjes kaas (ananas of zilveruitjes)

* leverworst

* metworst

* boterhamworst & augurk

* cervelaat met roomkaas

* gehaktballetjes met satésaus
* bitterballen (met mosterd)
* grote bowl met fruitcocktail (lekker fout uit blik).
* mini worstenbroodjes20160917_122251
* zoute sticks in glaasjes

* borrelnootjes.
* chips mèt dipsausjes

* tomaatjes gevuld met hüttenkäse

* dadels gevuld met zachte kaas

* huzarensalade op een aluminiumschaal, opgemaakt met plakjes tomaat, augurken in waaiertjes    

gesneden, asperges gerold in gekookte ham, halve hardgekookte eieren.

 

Wil je jouw gasten ook verwennen met deze heerlijke hapasplank of HY’67 wijnen op jouw feest?  Kijk dan eens bij onze arrangementen of mail naar Info@hysixtyseven.com.

 

 

Terug naar het overzicht

more wine your mind..

Interesse? Vragen?

Beleef een onvergetelijk event met HY Sixty Seven foodtruck

 

Neem contact met ons op