Bel ons op: 06 51 52 98 43

Let’s Try – Aba de Trasumia

Smaakvolle wijn uit Spanje

 

HY Sixty Seven - Winetruck - blog aba de trasumiaVandaag proef ik een Aba de Trasumia Albariño 2013 uit de streek Rias Baixas (DO). Deze DO (Denominación de Origen) ligt in het zuidelijke deel van Galicië en Galicië ligt weer in het noordwesten van Spanje. Het grenst aan de Atlantische oceaan, de Golf van Biskaje en Portugal.

 

Witte druiven

 

De belangrijkste druif voor de witte wijn in dit gebied is de Albariño. Het klimaat is koel en vochtig. De wijnstokken worden daarom aan pergola’s opgebonden om er zo voor te zorgen dat de (zee)wind door de trosjes blaast. Zo krijgen schimmelziekten geen kans.

 

Wat is een Denominación de Origen?


Er zijn verschillende kwaliteitsklassen voor wijnen waarvoor ieder land zijn eigen benaming heeft. In Spanje heb je dus een DO Denominación de Origen en die komt na de DOC (Denominacion de Origen Calificada, de hoogste categorie) en geeft de regio en de herkomst van de wijn aan, alsmede een waarborg voor de kwaliteit.

 

Heerlijke zomerse wijn

 

De wijn heeft een mooie heldere lichtgele kleur met een vleugje groen. De geur is in eerste instantie alsof je door een boomgaard wandelt die net in bloei staat. Zomers en warm. In tweede instantie komen er geuren van buxus, mineralen en soms de geur van de oceaan naar voren. Het is een echte power wijn met veel karakter! Krachtig, vol, mineralen en een lange afdronk.

 

Dat smaakt naar meer..

 

De wijn smaakt goed bij vis en rijstgerechten. Al met al een verrukkelijke wijn. Een goede reden om eens een ‘wijnreis’ te maken naar deze streek in Spanje!

 

Terug naar het overzicht

more wine your mind..

Interesse? Vragen?

Beleef een onvergetelijk event met HY Sixty Seven foodtruck

 

Neem contact met ons op