Bel ons op: 06 51 52 98 43

Let’s try – Witte Bordeaux

Een witte Bordeaux uit Frankrijk

 

HY Sixty Seven - winetruck - blog  BordeauxIk proef een witte Bordeaux. Een sauvignon blanc van Chateau Lamothe Vincent. Dit wijnhuis is gelegen in entre-deux-mers. Een regio in de bordeauxstreek. De wijn is echter geen AC RĂ©gional, maar heeft de algemene AC (Appelation Controlee Bordeaux).

 

De Bordeauxstreek

 

De bordeauxstreek heeft een gematigd zeeklimaat. Het bos van Les Landes heeft een beschermende factor tegen de westenwind. Zachte winters, vochtige zomers, vroege lentes en een zonnige herfst. Echter wordt de streek wel vaak geplaagd door hagelbuien. Het vochtige klimaat zorgt voor mist in de vroege ochtend en dit is weer een perfecte omstandigheid voor de ontwikkeling van een schimmel (Botrytis cinerea) die een laagje op de druiven vormt waardoor ze gaan rotten. Deze Pourriture Noble (edele rotting) heeft als gevolg dat de druiven gaan indrogen en hierdoor neemt het suikergehalte toe. Een basis voor zoetere wijnen.

 

Fris, vol en warm

 

De wijn is erg fris, maar vol en warm. Eerst geuren van citrus, exotische vruchten en peer. Door de vergisting op eiken houten vaten gedurende 6 maanden heeft de wijn daarna een heel subtiele geur van toast. Een mineralige smaak en af en toe denk ik de invloed van de Atlantische oceaan te proeven, ietwat ziltig. Een lange afdronk. Ja, erg lekker. Ik heb deze wijn gedronken bij sushi en dat combineerde prima!

 

Terug naar het overzicht

more wine your mind..

Interesse? Vragen?

Beleef een onvergetelijk event met HY Sixty Seven foodtruck

 

Neem contact met ons op