Bel ons op: 06 51 52 98 43

Pirandelliaanse druif voor wijnen met vele gezichten: Nero d’Avola

Op een dag krijgt hoofdpersoon Vitangelo Moscarda van zijn vrouw te horen dat zijn neus een beetje scheef staat, en eigenlijk klopt er ook iets niet aan zijn pink, handen en benen. Moscarda raakt hierdoor van zijn stuk; niet vanwege zijn gebreken, al had hij die zelf nog nooit opgemerkt, maar vanwege het ontstellende besef dat andere mensen hem anders zien: er is niet een Moscarda, maar meerdere, zelfs honderdduizend verschillende.Om achter zijn ware identiteit te komen, breekt hij zijn oude leven radicaal af en gedraagt zich niet langer naar de verwachtingen van vrienden en kennissen, waardoor hij door iedereen als gek bestempeld wordt.”

 

Luigi Pirandello: Iemand, niemand en honderdduizend.

 

Ik proef hier, mijmerend over mijn eigen identiteit 😌, een Nero d’ Avola ofwel Calabrese, hetgeen suggereert dat de druif haar origine kent in Calabrië, maar de druif is vernoemd naar het plaatsje Avola (Zuid-Oosten van Sicilië). Dit is waar de identiteitscrisis van deze druif begint. Een soort van. Wellicht geen honderdduizend, maar vele versies. Van subtiel tot krachtig, van vol en geconcentreerd tot schraal en van heel simpel tot bijzonder. Hij heeft warmte nodig om te gedijen, houdt van rijping op het vat en speelt een rol in de enige DOCG-wijn van Sicilië: Cerasuolo di Vittoria DOCG.

 

#hysixtyseven #winetruck #proeflokaal #sicilia #nerodavola #winesofsicily #siciliadoc #pirandello #unonessunoecentomila #wine #winesofitaly #wijnproeven #italianliterature #luigipirandello #casanataleluigipirandello #avola #winetravel #siciliaherewecome #calabrese #etnawine @winesofsicily #vino #sommlife #winelover

 

Terug naar het overzicht