Bel ons op: 06 51 52 98 43

Wijnkeuze van de maand

Oude vs Nieuwe wijnwereld

 

Iedere maand komt Proefgroep Gelderland bij elkaar om wijnen te proeven. Het thema van deze maand was oude vs nieuwe wijnwereld! Super interessant. Dezelfde wijn uit Zuid Amerika of uit Frankrijk, een wereld van verschil. De wijnen worden zoals altijd ‘blind’ geproefd. Het is dan geen gemakkelijk klusje om dan te achterhalen wat er nou in je glas zit. Ik krijg wel eens de vraag waarom zou je dat doen? Slobber de wijn toch lekker op! Maar naast dat er bij de meeste wijnexamens een ‘praktijkdeel’ zit en je dit onder de knie moet hebben, is het ook een objectieve manier om een wijn te beoordelen. Zonder beïnvloed te worden door etiket of aannames over de wijn. Zo kom je erachter dat een wijn van de Mitra van € 6,99 een mooie score krijgt en een Sancerre van meer dan het dubbele soms kan tegenvallen….

 

Hieronder de keuze van de maand in willekeurige volgorde:

 

  • Vina Mayor, Rueda Verdejo 2019. Fris en fruitig!! Heerlijke bloesem, exotisch fruit. Mooie balans tussen zuren en aroma’s. Prijs kwaliteit van deze wijn is meer dan goed.

    Te koop bij Gall voor € 5.99.

 

  • Kressmann Monopole Bordeaux Sauvignon Blanc. No Noncence sauvignon blanc!  Goede balans tussen fruit, zuren en aroma’s. Mooie frisse stuivende sauvignon. Te koop bij Hanos voor € 6,25.

 

  • Alvi’s Drift, South Africa, Chenin blanc 2019. Rond en Romig! Perzik en nectarines. Speelse combinaties van smaken en aroma’s. Prijs/kwaliteit meer dan goed! Te koop bij Mitra slijters voor € 6,99 (2e fles voor € 3,49).

 

  • Hermon, Mount Hermon Red Wine, Israël. De ‘Galilee’ is de meest noordelijk gelegen en koelste appellatie van Israël. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 tot 1200 meter op een vulkanisch plateau. Deze wijn is een blend van klassieke Bordeaux druiven, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en malbec. We waren unaniem van mening dat dit een van de verrassingen was van deze avond. Zacht en kruidig. Complexe wijn met een prachtige lange afdronk. Te koop bij Mitra voor € 11,99.

 

  • Lanzerac Merlot, Stellenbosch South-Africa. Niks saaie merlot! Een wijn met laagjes. Je ruikt en proeft zachte bosvruchten, maar ook toast, vanille en wat kruidigheid door zijn opvoeding op hout. De prijs meer dan waard! Te koop bij Gall voor € 16,99.

 

  • Domaine d’ En Ségur, Grande Reserve uit de Tarn Zuid west Frankrijk. Zacht maar krachtig! Deze klassieke Bordeaux blend van Cabernet sauvignon en merlot heeft 12 maanden gerijpt op nieuwe eikenhouten vaten. Zachte tannines, rijp bosfruit en mooie lange afdronk. Te koop bij Hy Sixty Seven wines voor € 19.95.

 

 

Terug naar het overzicht