Bel ons op: 06 51 52 98 43

Wat eten we vandaag bij de wijn?

 

 

Wat eten we vandaag bij de wijn? Moules Flambées!

 

Vandaag een super simpel gerecht met maar een paar ingrediënten, 1 pan en met 10 minuten op tafel! Makkelijker kan het niet, maar oh zo lekker! Zeeuwse mosselen met dit keer een Duitse wijn. Niet eerder dronk ik een stille “Blanc de noirs” wijn van de Spätburgunder druif, ook wel Pinot Noir. Blanc de noirs is een witte wijn gemaakt van een blauwe druif. Een term die we in de Champagne beter kennen. Witte wijn van een blauwe druif? Leg uit? Nou, het sap van zowel de witte als de blauwe druif is kleurloos transparant. De kleurstoffen zitten in de schillen en die laat je bij het maken van rode wijn erbij. Wil je een witte wijn van blauwe druiven, dan worden de schillen direct na het persen verwijderd waardoor de kleurstoffen van de schillen niet in de most komen.

 

Vandaag drinken we dus een witte wijn van de Spätburgunder, afkomstig uit Baden/Kaiserstühl van Weingut Karle. De kleur is goudgeel, maar ik meen ook een hele lichte roze gloed te zien. Geuren van rood fruit, iets aards en in de verte wat witte peper. In de mond is de wijn stevig rond met aangename zuren. 

 

We eten bij deze wijn Moules Flambées!

 

Gewokte Zeeuwse mosselen met lekker veel knoflook, een klein pepertje, gesnipperde 

kleine rode ui en geflambeerd met Grappa en afgeblust met een scheut Fino Sherry. Aan het mosselvocht heb ik op het laatst wat crème fraîche toegevoegd om het te binden en wat romiger te maken. Als laatste een flinke hand gesneden koriander erover, peper & zout, serveren met een stukje stokbrood en Aan Tafel!

 

Zin in de wijn gekregen? Check dan eens in de Hy Sixty Seven wineshop! 

 

Terug naar het overzicht