Bel ons op: 06 51 52 98 43

Onze truck

Hoe het allemaal begon..HY Sixty Seven - Winetruck - Onze Winetruck tekening

 

De HY’67 foodtruck is een idee dat is ontstaan uit een mix van hartstochtelijke passie voor wijnen, feesten geven voor familie en vrienden, een Bourgondische levensstijl en een lang gekoesterde droom om een Citroën HY te kopen. De Citroën HY ontbrak nog in onze Citroënverzameling bestaande uit een prachtige lichtblauwe Citroën DS break uit 1967, een zwarte Citroën DS Pallas uit 1971 en een knalrode ‘leeneend’ van (schoon)vader.

 

Mooier dan ooit

De HY Sixty Seven foodtruck is een verlengde Citroën HY uit 1967. De bus is gevonden in de Côte-d’Or, toch wel één van de bekendste wijngebieden ter wereld! Toeval? Wie weet, maar nadat hij vanaf de jaren tachtig in een Franse schuur heeft gestaan gaat hij nu weer aan het werk, als mobiele wijnbar en foodtruck. In vijf maanden tijd is de bus volledig gerestaureerd en gereviseerd door Le Marchand uit Neede. De bus is gestraald, gelast, opnieuw gespoten, voorzien van een verkoopklep en ieder onderdeel is weer als nieuw; alsof hij in 1967 uit de showroom kwam rijden, mooier nog!

 

It’s wine o’clock

Uiteraard was hij toen nog niet af. De foodtruck moest nog een wijnbar worden. Een aantal camper interieurbouwers kwam al snel tot de conclusie dat het een leuke uitdaging was, maar dat ze geen mogelijkheden zagen. De uitvoering, zoals wij hem wilden, was te ingewikkeld. Uiteindelijk kwamen we uit bij meubelmakerij Coen Spin uit Enschede. Zij hadden al ervaring met een Citroën HY die nu rondrijdt als rijdend kantoor. Zij hebben de bus afgebouwd én hoe! Een natte cel, een aanrechtblok met gasfornuis en een blad waar vier of vijf wijnklimaatkasten op staan. Een bar aan de binnenzijde en een bar aan de buitenzijde gemaakt van oude wijnkistjes. Briljant!

 

Van oud en vervallen naar Nieuw en multifunctioneel inzetbaar!

 

HY Sixty Seven - Winetruck - metamorfoseHY Sixty Seven - Winetruck - OmgebouwdHY Sixty Seven - Winetruck - het eindresultaatwinetruck_nieuwbeeld_onze-truck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Technische gegevens van onze truck

 

Merk Citroën HY Currus (LWB)

Hoogte

230 cm (250 cm met imperial)
Lengte 524 cm
Breedte 190 cm
Elektrische aansluiting 230 volt walstroom / 12 volt
Gasinstallatie 2 losse gasflessen
Water 25 liter schoonwaterreservoir, spoelbak
Veiligheid Brandblusser en blusdeken

I Just rescued the wine..

it was trapped in a bottle

Welke wijnen en hapas passen bij mij?

 

Bekijk onze arrangementen