Bel ons op: 06 51 52 98 43

Winterstop

Tijdens de wintermaanden staat onze wijnbar/Oldtimer warm en droog in de stalling. Ik, formeel gezien ook een oldtimer en zou eigenlijk ook geen belasting meer hoeven te betalen en ‘s winters in de stalling mogen ;-), roest met deze winterse omstandigheden al bijna weg, laat staan een citroen HY uit 1967. Dus we houden gedwongen een winterstop. Een goed moment voor ‘t baasje om even uit te rusten en op te laden voor het nieuwe seizoen, nieuwe opdrachten in te plannen en de administratie te doen enzo, maar ook om inspiratie op te doen voor de wijn & tapaskaart. Dit doen we door vele wijnen te proeven, maar ook door naar restaurants te gaan waar tapas op de kaart staan. Ya, it’s a dirty job, but somebody has got to do it!

 

Mexihco

 

Zo waren we vorige week in Deventer. Super gezellige winkelstad met prachtige oude gebouwen en pleinen, smalle straatjes en een bruisend centrum vol authentieke winkels en een groot aanbod van horeca. Voor tapas hoef je niet ver te zoeken in Deventer: Portugese tapas bij de Bodega (Chez Antoinette), Cubaanse bij Havana Bay, en aan de Brink zit een geweldig Mexicaans restaurant El Popo! Een kind was mee en dan valt de keus al gauw op de laatste.

 

Restaurant El Popo

 

Ongedwongen sfeer, niet moeilijk, niet te serieus, vrolijke en kleurrijke ambiance, geroezemoes, Latijns-Amerikaanse drukte. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en erg vriendelijk personeel. Geen alledaagse inrichting. Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd door middel van verhogingen waar tafels op staan, schilderingen, planten en versieringen. Het zal je niet verbazen dat met name onze kids El Popo hoog op de favorietenlijst hebben staan. 

 

Keuken

 

El Popo staat vooral bekend om haar overdadige Mexicaanse tapas-schotels. Naast een aardige selectie aan tapas serveren ze sissend hete fajitas met tortillas, stoofschotels, spare ribs (meerdere keren verkozen tot de beste van Nederland), bbq steaks en hebben ze een brede keuze uit vegetarische gerechten. Erg leuk én lekker is de ‘Quacamole tablesite’: door een leuke jongeman met een vrolijke blouse vers aan tafel bereide avocado mouse. Als bijgerecht of lekker dippen met tortilla chips! De presentatie maakt het Mexicaanse avondje uit gevoel compleet. De loeihete gietijzeren steelpannetjes (met sissende fajitas) worden luidkeels vanuit de keuken naar je tafel gebracht. Goed en lekker eten. Overdadig? Dat zeker! Mijn bord/plank komt vaak niet in de buurt van leeg. Dit heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat ik mezelf niet kan inhouden met de tortilla-chips en de tapas vooraf, maar ook mijn mannelijke tafelgezelschap heeft vaak moeite met de hoeveelheden.

 

Wijn

 

Tja, escusas, maar beter van niet … ik ga voor Corona. Bij mijn gerecht staat ‘Muy picante’. Scherp, spicy, kruiden en wijn… kan, maar ik ben geen fan.. tenzij je met een gewurztraminer of riesling aankomt, maar die staan niet op de kaart en, op de cava na, is de wijn die ze hebben ook niet echt lekker, zo proef ik bij mijn tafelgenoot. En waarom zou je ook gaan voor wijn? Neem als aperitief een cocktail. Genoeg te kiezen uit maar liefst 4 soorten caipirinha’s, 5 mojito’s en 4 margarita’s. Een heerlijke Corona of ander bier bij je gerechten (dit past nou eenmaal beter dan wijn) en sluit af met een van de Tequila shots: Tequila silver, Reposado, Snakebite, Orgasm of Habanero Pepper. Voor mij waren deze shots, naast mijn tapas field research 😉 een inspiratie op zich! Wordt tequila de nieuwe Gin?  Je weet toch wel… overal waar ‘te’ voor staat is slecht, behalve Tequila. Nou.. proefondervindelijk ondervonden uit een ver studentenverleden (u weet ik ben oldtimer) weet ik dat Te(veel)quila niet per definitie leidt tot veel goeds ..ahum.

 

Al met al, een inspirerende avond, heerlijk gegeten en gedronken en ook nog voor een leuke prijs. Eten bij El Popo is sowieso nooit een teleurstelling. Je weet wat je kunt verwachten van het restaurant en het eten. Het is eigenlijk altijd prima, de bediening is vriendelijk. Het is wat studentikoos, maar ja.. dat past hier nou eenmaal. En, soms heb je gewoon zin in een avondje El Popo!

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

more wine your mind..

Interesse? Vragen?

Beleef een onvergetelijk event met HY Sixty Seven foodtruck

 

Neem contact met ons op