Bel ons op: 06 51 52 98 43

Pink wine. Het mag weer!

 

 

 

Rosé of Pink Wine. Volgens mij waren we er een beetje op uitgekeken. Het was jarenlang dé lente- en zomertrend, maar werd de afgelopen jaren als terras- en aperitiefdrankje ingehaald door witte wijn en gin tonic. Ook in restaurants zie je weinig rosé in wijn- arrangementen terugkomen. Het kán een ideale begeleider zijn van gerechten die net iets meer nodig hebben dan witte wijn, maar waar rode wijn te zwaar is. Maar roséwijn geeft vooral een feestelijke en zomerse beleving. Qua wijn is het vaak ‘net niet’.  Zelf vind ik rosé wijnen vaak te fruity, aan de zoete kant óf ze zijn zo bleekroze en smaakloos dat je net zo goed een ranja met ijs kunt drinken. Meestal hebben ze niet die gelaagdheid of complexiteit die je in een goede witte wijn wel kunt proeven.

 

Gelukkig wordt er ook hele mooie en delicate rosé gemaakt. Rosé’s uit Frankrijk en dan met name in de Provence, Loire, de Languedoc of Rhône, zijn wel favoriet. Zo’n 27 % van de wereldwijde productie wordt hier geproduceerd! Maar ook in Spanje, Portugal en Duitsland maken ze veel rosé. Wil je weten hoe rosé gemaakt wordt, check dan even deze link.

 

Met deze zomerse temperaturen én het paasweekend voor de deur, is het toch écht weer tijd voor rosé! Zoek je een mooie rosé als aperitief, begeleider bij de paasbrunch of gewoon lekker voor in de zon in je tuin of op je balkon. We hebben voor jullie de Queen of Rosé geselecteerd, want Le Rosé van Domaine d’En Ségur heeft het allemaal! Fris maar toch vol en zacht, kruidig & fruitig met een palet aan aroma’s en bomvol smaak. De perfecte rosé. Bestel hem nu via onze webshop! Per doos voor maar € 30!

 

 

 

 

Terug naar het overzicht