Bel ons op: 06 51 52 98 43

Blog

Altijd op de hoogte!

 

Bekijk onze blogs voor proefnotities van wijnen, inspiratie voor recepten, wijn- en spijscombinaties en het laatste nieuws over onze HY Sixty Seven Winetruck!

 

Si nada, Si vuela, Si Corre….

 

Sherry staat synoniem voor veelzijdigheid, zeker als het gaat om het combineren met eten. Van aperitief tot dessert, er is een glaasje sherry voor elk moment en elk gerecht, maar sommige combi’s hebben gewoon een perfect huwelijk. Ook de vegetariër komt aan zijn trekken met sherry, want wist je dat er sherry’s zijn die perfect […]

 

Meer informatie

Mijn grote liefde is er weer!

 

Soms bij het wakker worden denk ik al aan jou. Dan stel ik me voor hoe we aan het einde van de middag in het waterige, maar toch al aangename zonnetje zitten. Samen genietend op de veranda, jij en ik. We kletsen, we lachen, we geven elkaar tevreden knikjes en genieten samen van de ondergaande lentezon.

 

Meer informatie

Pirandelliaanse druif voor wijnen met vele gezichten: Nero d’Avola

 

Op een dag krijgt hoofdpersoon Vitangelo Moscarda van zijn vrouw te horen dat zijn neus een beetje scheef staat, en eigenlijk klopt er ook iets niet aan zijn pink, handen en benen. Moscarda raakt hierdoor van zijn stuk; niet vanwege zijn gebreken, al had hij die zelf nog nooit opgemerkt, maar vanwege het ontstellende besef [...]

 

Meer informatie

Een bezoek aan mijn wijnlievelingen..

 

Wijnreis 2021   Inmiddels rijden we vanuit Barcelona de toeristische route dwars door de Pyreneeën naar Toulouse. Onze trip was een fantastische combi tussen steden en wijngebieden bezoeken, sportief bezig zijn, geweldig eten en wijndrinken. Maar aan alles komt een eind… zo langzaamaan ook aan deze (wijn)reis. Meer dan 9000 km op de teller door […]

 

Meer informatie

Wat eten we vandaag bij de wijn?

 

Vandaag een super simpel gerecht met maar een paar ingrediënten, 1 pan en met 10 minuten op tafel! Makkelijker kan het niet, maar oh zo lekker! Zeeuwse mosselen met dit keer een Duitse wijn.

 

Meer informatie

Pink wine. Het mag weer!

 

Tijd voor Rosé!

 

Meer informatie

Wijnkeuze van de maand

 

Oude vs Nieuwe wijnwereld   Iedere maand komt Proefgroep Gelderland bij elkaar om wijnen te proeven. Het thema van deze maand was oude vs nieuwe wijnwereld! Super interessant. Dezelfde wijn uit Zuid Amerika of uit Frankrijk, een wereld van verschil. De wijnen worden zoals altijd ‘blind’ geproefd. Het is dan geen gemakkelijk klusje om dan […]

 

Meer informatie

Wijnproevers gezocht!

 

Ben jij, net als ik, een wijnliefhebber en ben je je aan het voorbereiden op het examen of wil je gewoon vaker proeven? Check dit bericht en meld je snel aan.

 

Meer informatie

HY’67 Proeflokaal opent haar deuren!

 

Voor alle wijngekkies van Doetinchem en omstreken!

 

Meer informatie

Hmmm Asperges. Maar welke wijn drink je daar nou bij?

 

Oh lala, de asperges zijn er weer. Maar wat drink je daar nu bij? Wij hebben een paar hele mooie wijnen voor je geselecteerd! Lees snel verder…

 

Meer informatie

21 dagen zonder wijn

 

21 dagen zonder een wijntje. Zou jij het kunnen? Toch gingen wij de uitdaging aan! Het was af en toe best moeilijk, maar er waren ook voordelen. Hier lees je hoe het mij verging!

 

Meer informatie

HY’67 – Steamy Green

 

Ontdek nu onze heerlijke verse smoothies! Wel 10 verschillende soorten en er komen er meer. Vandaag presenteren we Steamy Green!

 

Meer informatie

HY’67 – Spicy Mango

 

Ontdek nu onze heerlijke verse smoothies! Wel 10 verschillende soorten en er komen er meer. Vandaag presenteren we Spicy Mango!

 

Meer informatie

Let’s try – Witte Bordeaux

 

Ik proef een witte Bordeaux. Een sauvignon blanc van Chateau Lamothe Vincent. Dit wijnhuis is gelegen in entre-deux-mers. Een regio in de bordeauxstreek. De wijn is echter geen AC Régional, maar heeft de algemene AC (Appelation Controlee Bordeaux).

 

Meer informatie

Back 2 the Eighties!

 

Yep, ik ben een jaren 80 kind. Uren lang buutvrij spelen op het schoolplein, met kapotte knieën en vieze kleren thuiskomen en je ouders wisten eigenlijk niet waar je was na school, maar je moest vóór, lees VÓÓR het eten thuis zijn (want anders zwaaide er wat :). Dat was dus om 18.00. Als je niet buiten speelde verveelde je je kapot want er waren geen ipads, mobieltjes, gamecomputers en op tv had je alleen testbeeld.

 

Meer informatie

Winterstop

 

Tijdens de wintermaanden staat onze wijnbar/Oldtimer warm en droog in de stalling. Ik, formeel gezien ook een oldtimer en zou eigenlijk ook geen belasting meer hoeven te betalen en ‘s winters in de stalling mogen ;-), roest met deze winterse omstandigheden al bijna weg, laat staan een citroen HY uit 1967. Dus we houden gedwongen […]

 

Meer informatie

Koninklijke hoogheid uit Portugal

 

Wijnreis Portugal
In mei dit jaar hebben we een wijnreis naar Portugal gemaakt. Vertrek Amsterdam. Bestemming Lissabon. Vanuit hier hebben we in vier dagen verschillende wijnregio’s bezocht waaronder de Alentejo en Península de Setúbal. In deze blog een verslag van deze laatste regio en een wijn in het bijzonder: Catarina, een bijzondere wijn die we ook in ons assortiment hebben.

 

Meer informatie

Let’s Try – Aba de Trasumia

 

Vandaag proef ik een Aba de Trasumia Albariño 2013 uit de streek Rias Baixas (DO). Deze DO (Denominación de Origen) ligt in het zuidelijke deel van Galicië en Galicië ligt weer in het noordwesten van Spanje. Het grenst aan de Atlantische oceaan, de Golf van Biskaje en Portugal.

 

Meer informatie

more wine your mind..

Interesse? Vragen?

Beleef een onvergetelijk event met HY Sixty Seven foodtruck

 

Neem contact met ons op